torsdag den 29. august 2013

Skønne svampede skinkehorn



Der bages ofte i det lille hjem.
Her er lidt skønt til madpakken, som ungerne og barnelige sjæle vil elske. Disse horn smager dejligt og er skønne svampede. Når duften spreder sig fra køkkenet, for hornene hurtigt ben at gå på, og da de er fryseegnet, laver jeg som regel en dobbeltportion. Der skulle jo nødigt være for lidt.

Vi kan godt diskutere lidt om, det blot bør være den gode øko hvedemel eller måske en blanding med lidt grahamsmel, fuldkornsspeltmel, emmermel e.l. Men alt i alt kommer det vel an på den sande fornøjelse, at man ved hvad der puttes i af "jenne gue ting og sager", der giver den følelse og viden om den høje kvalitet af produktet. Men sommetider kommer det over mig ,og så er der ingen diskussion.....   Lyder vist lidt som Thomas Blachman


Skønne svampede skinkehorn 


Skinkehorn

16 stk.

Dej:

5½ - 6 dl hvedemel
50 smør eller margarine
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
25 g gær
2½ dl. lunkent vand

Fyld l:

150 g skinke (skinkestrimler)
100 g cheddar eller anden smelteost
Er du bange for grønt 2 spsk. -  elsker du grønt 4 spsk. fint klippet purløg
½ rød chili (kan udelades)

eller

Fyld ll:

100 g røget skinke
3 hårdkogte æg
ca. 100 g flødeost, måske Philadelphia light
1 tsk. sød fransk sennep
Masser af purløg


Æg til pensling
Drysses evt, med sesam

Fremgangsmåde:

Margarine blandes med melet. Tilsæt salt og sukker og rør gæren der er opløst i lunkent vand, ned i.

Ælt dejen eller kør den på maskine til den er smidig, del den i 2 portioner, der slås sammen til boller.

Rul bollerne ud til pandekager ca. 25 cm i diameter og skær hver pandekage ud i 8 trekanter.




Hak skinken og chilien fint, bland det med ost og masser af purløg.

Læg lidt af blandingen på hver trekant.

Rul sammen til horn, læg dem på bagepapir og lad dem hæve i ca. 30 min.

Pensles med æg og bages 8-10 min. ved 225 grader varm ovn.

Fryseegnet :)


Bon Appetit


Tip:
Også her gør jeg tippet med at opvarme en plade nederst i ovnen og putter en ½ kop vand ind, og får lukket ovndøren hurtigt, så hornene får damp i starten. De hæver op og bliver noget så flotte.


Fyld:
100 g røget skinke
3 hårdkogte æg
ca. 100 g flødeost, måske Philadelphia light
1 tsk. sød fransk sennep
Masser af purløg
 

Ingen kommentarer: