tirsdag den 25. november 2014

Smagfuld æblemarmelade med kanel og ingefær

Af alle vores nedfaldsæbler bliver der lavet mange skønne sager. Her en skøn smagfuld æblemarmelade der passer fantastisk til det ristede brød om morgenen, eller måske en knækbrød med ost til middag, det kunne da også være vildt skønt at lægge i en kringle sammen med remonce til eftermiddagskaffen eller måske blot som det søde indslag til andebrystet til aften.
Mulighederne er mange, og lige som med hyben, tyttebær, blåbær osv. er det et most med et par glas hjemmelavet æblemarmelade her i efteråret.


Smagfuld æblemarmelade med kanel og ingefær

Æblemarmelade med kanel og ingefær

5 store æbler
1 dl. vand
½ kanelstang
1 - 1½ cm ingefær afhængig af tykkelse
Rørsukker svarende til 1/6 af fyldet - ca. ½ dl.
Saft fra ½ citron

Æbler, vand og kanelstang simre i 10 min. Ingefær og sukker tilsættes og koger med til det har en en fin slut konsistens.
Kanelstangen tages op. Marmeladen smages til med citronsaft.
Hældes på rengjorte glas, der er skyllet med kogende vand og "gurglet" i cognac.


Bon Appetit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar