torsdag den 12. november 2015

Skønne smagfyldte squashfrikadeller

Næste år må jeg huske at have 2- 3 planter squash/courgette/zucchini, det er den samme plante. Når de er plantet, passer de faktisk sig selv. Vi havde købt en plante i Bauhaus, og plantet den ved siden af hønsegården, hvor der er rigeligt med naturlig næring, så den blev stor og har givet et godt udbytte. Har ikke talt dem, men vil skyde på 8 stk. store og flotte.

Der er oceaner af måder at få dem brugt, så de smager dejligt. Har bagt kage, lavet grønsagsspaghetti, puttet dem i brød, skåret dem i tern til retten "Pyt i pande" og nu også som frikadeller, ja man kan blive ved. Vi må huske på, at det er vigtigt for os at indtage de 600 g frugt og grønt, og når man gøre det lidt sjovt måske lidt camoufleret, går det let som en leg.

Har i den første halvdel af november plukket den sidste squash for i år, og lavet den skønneste vegetarfrikadelle, som smager krydret og dejligt.
Det er også meget oplagt at lave disse små lækker biskner, som det sjove, festlige, grøntsagsindlæg til aftensmaden eller måske festen. Her blev de  serveret med Spinatgratin og helstegt kylling. Dagen efter spiste jeg resterne af frikadellerne og gratinen - ej det smagte himmelsk. Så vil også mene det er meget oplagt at spise det koldt og super gode at have med i madpakken.

Hvis du dobler op er der rigeligt til 4 personer
Opskriften er hurtig at doble op, så lav nu rigeligt!!!!Krydret squashfrikadeller


Squashfrikadeller

12 stk. 

250 g squashs
½ tsk. salt
½ mellemstort løg i fine tern
1 æg
10 hakket mandler
1 lille håndfuld basilikumblade
2 spsk. kartoffelmel
1/4 - ½ tsk. chili afhængig af styrken
½ tsk. salt og ½ tsk. peber
Stegeolie

Squash rives mellemgroft og lægges i en si. Drys med salt og massere det hurtigt ind i squashen. Lad det nu afdryppe i ca. 15 min. Herefter presses med hænderne så meget saft af som muligt.

Tilsæt finthakket løg, hakket mandler, hakket basilikumblade, æg og rør sammen. Kartoffelmel drysses over og der røres. Til sidst tilsættes salt, peber og chili.

Olien varmes op på en pande, og der skrues lidt ned. Frikadellerne steges ved at der fordeles 1 god spiseskefulde x 4-5 stykker på panden, og de steges gyldne på begge sidder.


Bon Appetit!


Ingen kommentarer: