Er jo absolut af denne opfattelse at alt hjemmelavet, lavet med hjertet, lavet fra bunden, er sundt i en eller anden grad.
Foreksempel er en lækker kage eller som her en skøn småkage, der er lavet af ene af gode ingredienser, økologiske er en selvfølge, absolut bedre og sundere end at købe en hurtig wienerstang fra den lokale bager eller en rigtig ulækker kiks fra supermarkedet, fyldt med tarvelige fedtstoffer, smagsstoffer og jeg skal komme efter dig.
Ingen hemmelighed er det, at jeg har en rigtig sød tand, og derfor er det mig en glæde at lave mad og finde idéer der også appellere til den.
![]() |
Cookies med hvid chokolade, tranebær og hasselnødder |
125 g smør
1 æg
225 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Kornene fra ½ vanillestang
100 g hvid chokolade
50 g hasselnødder
50 g tørrede tranebær
Bland en smule af sukkeret med vanillekornene, resten af sukkeret hældes i og piskes godt sammen med smørret
Ægget tilsættes
Mel og bagepulver blandes og røres i dejen
Den hakkede hvid chokolade, hakkede hasselnødder og de tørrede tranebær blandes til sidst i dejen
Dejen deles i 2 dele og begge rulles ud på bagepapir til to pølser med en diameter på 5cm, der køles/fryses ned til de er blevet hårde.
Skiver skæres på ca. 5 mm ud af hver pølse, og skiverne lægges på plader med bagepapir
Bages i ovn ved 180 grader 5 - 8 min.
Lægges på bagerist og afkøles
Bon Appetit!
Tips:
Når jeg blander vanillekornene med rørsukker, hælder jeg det i en fordybning der er i hjørnet på mit spækbræt, og med en spiseske masser/trykker det sammen. Så bliver begge ingredienser blandet godt sammen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar