Har prøvet at bage flutes, mange forskellige flutes, med surdej og med mange slags teknikker/måder at bage på.
Disse flutes er rigtig lækre, trods de er hurtig lavet.
De har en fantastisk duft, lidt bløde og en rigtig dejlig krumme.
Når du alligevel er igang - bag en dobbelt portion. Hvis ellers der er plads i fryseren :)
![]() |
Lækre flutes med øl og yoghurt |
Lækre flutes med øl og yoghurt
3 stk.
4 dl Ærø øl Gylden fra Rise Bryggeri
2 dl græsk yoghurt 2%
15 g gær
100 g femkornsblanding
2 spsk. salt
785 g mel heraf 100 g fuldkorns spelt/emmer
Det hele blandes sammen på nær saltet.
Røres på maskine ca. 8 min. til dejen slipper kanter og næsten også bunden.
Salt puttes i og der røres yderligere et par min.
Koldhæver natten over - tildækket med et stykke plastic
Dejen deles i 3 stykker og hver stykke foldes op 3 gange og rulles let ud til flutes
Hæver 1 time
Ovnen varmes godt op på 240 grader, med en bradepande i bunden
De pensles med vand, ridses og drysses med kerner
Bages midt i ovn ved på 225 grader, ½ dl vand hældes i bradepanden og ovndøren lukkes hurtigt igen (vigtigt), i 15 min til de er gyldne.
Bon Appetit!
Tips:
Er fryseegnet
Ingen kommentarer:
Send en kommentar