tirsdag den 31. oktober 2017

Sprøde rundstykker

Disse rundstykker eller måske med rette håndværkere har en skøn smag og god sprød skorpe. De smager super lækkert, om det er til morgenbordet eller den lidt senere brunch. Man kan sagtens halvere opskriften, men jeg syntes det er så dejligt let at have lidt i fryseren. De er hurtige at lune op i ovnen og bliver faktisk bare endnu mere sprøde.
Herhjemme er vi big fan :)



Sprøde rundstykker med fuldkorn

32 stk.

1. dag
Dej:
25 g gær
9,5 dl tempereret vand
1000 g hvedemel evt. Italiensk hvedemel Tipo 00
300 g kamutmel eller anden fuldkornsmel
1 tsk. honning
17 g salt
1 dl. smagsneutral olie feks. raps

Pensling og drys:
Birkes

Gæren smuldres i vandet i en skål
Mel, honning og salt tilsættes
Dejen røres smidig i ca. 10 min på røremaskine til dejen slipper skålen
Olien blandes til sidst med dejen
Dejen hæver en del, derfor deles den i 2 store skåle og koldhæves et køligt sted eller i køleskab til næste dag.

2. dag
Begge deje hældes ud på hver deres bageplade til en kvadrat med en tykkelse på ca. 4 cm. Her kan evt. strøes et ganske ganske fint og tyndt lag mel inden.
Pensles med vand og strøes godt med birkes.
Sættes i fryseren i ca. 30 min.
Hver dej skæres ud 4 x 4 = 16 stk. til rundstykker med en bagespartel. Placeres på bageplader med god afstand, da de hæver.
Hæver yderligere 1½ time under plast eller lign. på en lun plads.

Til sidst pensles med vand oven på birkesene eller brug evt. en vandforstøver (det giver en ekstra sprød skorpe)

Bages i ovn på midterste rille ved 220 grader i ca. 12 min. til de er gyldne og sprøde. Hvis der er mulighed for det med fugt først og til sidst i bagningen.

Kan med fordel fryses





Når du er igang med at bage og finder værdi i det hjemmelavede, er du muligvis også interesseret i at bage rugbrød

Ingen kommentarer:

Send en kommentar