Herhjemme er vi big fan :)

Sprøde rundstykker med fuldkorn
32 stk.
1. dagDej:
25 g gær
9,5 dl tempereret vand
1000 g hvedemel evt. Italiensk hvedemel Tipo 00
300 g kamutmel eller anden fuldkornsmel
1 tsk. honning
17 g salt
1 dl. smagsneutral olie feks. raps
Pensling og drys:
Birkes
Gæren smuldres i vandet i en skål
Mel, honning og salt tilsættes
Dejen røres smidig i ca. 10 min på røremaskine til dejen slipper skålen
Olien blandes til sidst med dejen
Dejen hæver en del, derfor deles den i 2 store skåle og koldhæves et køligt sted eller i køleskab til næste dag.
2. dag
Begge deje hældes ud på hver deres bageplade til en kvadrat med en tykkelse på ca. 4 cm. Her kan evt. strøes et ganske ganske fint og tyndt lag mel inden.
Pensles med vand og strøes godt med birkes.
Sættes i fryseren i ca. 30 min.
Hver dej skæres ud 4 x 4 = 16 stk. til rundstykker med en bagespartel. Placeres på bageplader med god afstand, da de hæver.
Hæver yderligere 1½ time under plast eller lign. på en lun plads.
Til sidst pensles med vand oven på birkesene eller brug evt. en vandforstøver (det giver en ekstra sprød skorpe)
Bages i ovn på midterste rille ved 220 grader i ca. 12 min. til de er gyldne og sprøde. Hvis der er mulighed for det med fugt først og til sidst i bagningen.
Kan med fordel fryses

Når du er igang med at bage og finder værdi i det hjemmelavede, er du muligvis også interesseret i at bage rugbrød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar