tirsdag den 30. september 2014

Kyllingesalat/hønsesalat med grønne asparges og forårsløg

Jeg er simpelthen så grundig træt af pålæg, som man køber i skiver og har et vist forbrug af nitrit, forskellige E-numre, emulgatorer, tilsætningsstoffer ol., at fik man bind for øjnene, kunne man ikke smage forskel på om det er rullepølse, hamburgryg, saltkød osv.
Nogen gange har jeg virkelig så dårlig samvittighed, når madpakken skal smørres, at der må gøres noget effektivt.
Så er på evig kig efter lækkerier, der kan laves og nydes med velbehag. Noget vores krop siger tak for og kan blive styrket på.

Da vi var til Foodfestival 2014 her først i september i Aarhus, fik vi udleveret et skønt magazine, hvor i den skønne opskrift på hønsesalat af Adam Aamann var at finde.

Salaten kunne lige så godt være lavet på en høne, men da der i dag var tilbud på skønne kyllinger, der var ved at overskride sidste salgsdato i Salling, faldt den i indkøbskurven.
Kyllingen plejede at koste 100 kr. og var sat ned til 59 kr. en super god pris, som også gør at det kan forsvares økonomisk at lave pålægget selv :)

I sådanne en salat er der desuden nogle af de gram grønt som sundhedstyrelsen anbefaler, som vi jo også skal stile efter, og som kan være lidt sværere at få med.

Her er hvordan jeg lavede den:


                      Kyllingesalat/hønsesalat med grønne asparges og forårsløg

Kyllingesalat/hønsesalat 


1 suppe høne (hvor jeg kun brugte det halve og frøs resten ned) eller 2 stk. brystfiletter
1 bdt. grønne asparges
1 stort bdt. basilikum
Saft og skræl fra ½ citron
1 dl. creme fraiche (hvis det drænes, brug da 1½ dl)
1 dl. mayonnaise
1½ tsk. dijonsennep
½ bdt. forårsløg
Salt og peber

Ristet kernebrød elle rugbrød

Pynt:
Masser af purløg, tomat, agurk og en god skinke/bacon

Kyllingen koges som til hønsekødsuppe
Kødet skæres i mindre stykker

Asparges skylles og det nederste stykke brækkes af og kasseres (i vores tilfælde gives til dyrene).
Koges letmøre i letsaltet vand som kun dækker aspargesene halvt.
Køles og skæres i skråskiver

Basilikum rengøres og blendes med stavblenderen sammen med cremefraiche, citronsaft og -skræl Blandes til sidst op med mayonnaisen

Kylling, asparges og basilikumdressingen smages til med salt og peber

Steg skinke/bacon og bræk det i mindre stykker

Brød ristes, hønsesalaten kommes på og pynt med masser af purløg, skinke, tomat og agurk


Bon Appetit!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar