Dagen kom og i den mørke nat, landede en spændende luksus fiskekasse fra Skagen Food ved vores dør. Øjh hvor var jeg spændt på at se, hvilken fisk jeg havde fået, der skulle forberedes og tilberedes.
![]() |
Fiskekasse fra Skagen Food |
![]() |
Tak Skagen Food, vi vil gøre vores bedste :) |
![]() |
Flotte friske rødspættefileter fra Skagen Food |
Mine tanker var, at retten skulle indholde noget af alt det, som vi lige nu har i overflod af i haven bl.a. jordskokker, persille, dild og timian. Har også en del stenbidderrogn på frost, som selvfølgelig også var en ide, da de skal bruges snarest.
Tænke tænke - der skal også være grønt til. Vi skal jo nå op på de 300 g i løbet af dagen, som er det mindste i forhold til sundheds anbefalingerne. Havde et flot dansk økologisk spidskål, købt først på ugen. Måske var det også en idé med lidt rød peber, gulerod og lidt forårsløg.
Ja sådanne går det tit med mine måltider, at jeg går og konferere med mig selv, men hvad ingredienserne helt nøjagtig skal bruges til i opskriften, finder jeg så ud af i løbet af dagen, nogen gange først i 12 time.
Mit bidrag til madbloggerudfordringen4 blev et rigtig spændende festmåltid, som smager helt og aldeles fantastisk, og ikke mindst er et super sundt og meget nærende måltid.
![]() |
Fyldte rødspætteruller på bund af spidskål med stenbidderrogn, jordskokrosetter og lækre jordskokchips |
Fyldte rødspætteruller på bund af spidskål med stenbidderrogn, jordskokrosetter og jordskokchips
4 personer
Jordskokrosetter
300 g jordskokker
300 g kartofler
3-4 grene timian
3 fed hvidløg
1 bdt. persille
Salt og hvid peber
Jordskokchips
4 store jordskokke
Olie til stegning
Groft salt
![]() |
Fyldte rødspætteruller i hvidvinssauce |
Rødspætteruller
10 store flotte rødspættefileter
4 forårsløg
1 gulerod
1 rød peber
1 bdt. dild
200 g rejer
60 g mager flødeost
½ tsk. groft salt
Peber
Sauce
2 dl. hvidvin
2 dl fløde
2 tsk. herbamare bouillion
1 tsk. maizena + ½ dl. vand
Spidskål
½ stort spidskål
Knap ½ dl vand
1½ spsk. olivenolie
½ tsk. honning
En smule salt
Stenbidderrogn
300 g stenbidderrogn½ tsk salt
½ tsk. cognac
Et par dildkviste til pynt og halve cherrytomater
Tilberedning:
Jordskokrosetter:
Skræl kartofler og skær dem i mindre stykker, som lægges i en gryde. Nyopgravet jordskokker børstes rene med vand,skæres i halve og kommes i gryden. Tilsæt afpillede hvidløg, timiankviste og vand så det lige dækker rodfrugterne. Koges møre, under låg. Hæld vandet fra, tilsæt persille og blend så puréen bliver helt glat. Smages til med salt, peber og evt. lidt citronsaft.
Afkøles.
Jordskokpuréen puttes i en plastpose, hvor der klippes takker i bunden og sprøjtes ud til rosetter på en bageplade med bagepapir.
Stilles i ovn ved 180 grader ca. 20 min. til de er let gyldne.
Jordskokchips:
Jordskokke børstes rene med vand og skæres helt fint og tyndt på et mandolinjern.
Puttes med det samme i koldt vand, tilsat lidt citron - for ikke at tage farve.
Tørres og puttes i hed olie og steges gyldne, de må ikke brankes, og lægges på et stykke fedtsugende papie evt. køkkenrulle.
Drysses med en god flagesalt.
Sauce:
Hvidvin koges let op, herbamarebouillion og fløde kommes i og saucen jævnes med maizena. Koges let op. Tages af blusset.
Rødspætterulle:
Forårsløg, gulerod og rødpeber skæres i meget små fine stykker. Se billede
![]() |
Forårsløg, gulerod og rødpeber svitses ganske lidt |
og svitses ganske let i lidt olie.
Køles af.
Blandes med fintskåret dild og flødeost.
Tilsæt rejer.
Rødspættefileterne rulles så den hvide side af fisken er udad og samles med en tandstik. Sættes på et oliesmurt ovnfastfad så åbningen er opad.
Grønsags blandingen fordeles med en ske i fisken.
Hæld den færdige lavet sauce ved fisken, som sættes i ovn ved 180 grader i 20 min.
![]() |
Fyldte rødspættefileter i hvidvinssauce |
Spidskål:
Spidskål snittes meget fint.
Dampes i en smule vand i få min.
Tages fra blusset, evt overskydende vand hældes fra.
Olie, salt og honning røres i.
Stenbidderrogn:
Stenbidderrogn tøes op og hældes i et dørslag, så vand kan løbe fra.
Røres op med salt og cognac.
Anrettes på fad/tallerken.
![]() |
Fyldte rødspættefileter på bund af dampet spidskål, lækre stenbidderrogn, jordskokrosetter og jordskokchips |
Bon Appetit!
Inspiration til mere fisk.......
http://skagbaek.blogspot.dk/2013/05/torsk-i-karry-torskeret.html

http://skagbaek.blogspot.dk/2014/07/fantastisk-fiskeret-med-hvidlg-og.html?q=fisk
http://skagbaek.blogspot.dk/2013/07/rdtungefiletter-i-skn-fldesovs.html?q=fisk

http://skagbaek.blogspot.dk/2014/07/fantastisk-fiskeret-med-hvidlg-og.html?q=fisk
http://skagbaek.blogspot.dk/2013/03/stenbiderrogn-og-spinatblinis.html?q=fisk
Ingen kommentarer:
Send en kommentar