Vi er ved at få malet vores hus for første gang, siden det blev bygget for 14 år siden, og alle planter for foden af det, ligger ned eller er tvunget ud fra væggen med strik og reb og roder rundt. Klatreroserne skal måske beskæres, ferskentræet og kiwien soigneres osv.
Der er stadig også en del at høste i haven bl.a. tomater, agurker, masser af persille, rødbeder, hindbær, brombær og æbler. Hentede faktisk også lilla druer den anden dag.
Er blevet givet et par fine bærplanter i potter, som jeg ikke helt ved, hvor de skal stå og plantes for bestandigt.
I år var hvidløgene en kæmpe succes, så selvfølgelig skal jeg også have sat de 2 forskellige slags økologiske hvidløg, som jeg købte til Food Festival i Aarhus, de skal sættes om efteråret for at blive til store prægtige løg det følgende år.
Jo, der bliver travlt med at gøre klar til vinterens komme i haven, så håber virkelig på solskin og dejligt vejr.
Men apropos æbler, så blev der bagt den dejligste æblekage den anden dag, den smager skønt og bliver faktisk bedre af lige at sætte sig, så bag den blot dagen i forvejen eller måske frys den ned, så den kan glæde uventet gæster.
![]() |
Æblekage med kanel og marcipan |
Æblekage med kanel og marcipan
100 g rørsmør100 g sukker
2 store æg
60 g marcipan
125 g mel
1 tsk. bagepulver
4 æbler i tynde skiver
1 spsk. kanel
60 g hakkede mandler
1½ spsk. rørsukker
Sukker og æg piskes godt. Smeltet smør hældes ved og groft revet marcipan røres i.
Mel og bagepulver sigtes og vendes i.
Smør en springform, for evt. bunden med bagepapir og fordel æbleskiverne i bunden.
Kanel drysses over.
Dejen fordeles jævnt over æblerne, der drysses med mandler og rørsukker
Bages ved 175 grader nederst i 40 min. til den er dejlig gylden.
Serveres med creme fraiche rørt med vanille og flødeskum
Bon Appetit!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar