Det er slut med at sidde ude på terassen for at grille og nyde de varme stråler fra solen. Istedet er den store wok taget frem, der trylles med råvarerne og laves skønne farvestrålende retter med masser af smag indendøre.
Vi - store som små - elsker den skønne fornemmelse af behag som wokretter giver. Hvor man ikke sidder tilbage med fornemmelsen af at have spist en murersten, men har det skønt i hele kroppen fordi det er mad, som gør dig godt. Samtidigt er det også en fed, festlig fornemmelse at spise med pinde, for det skal man jo selvfølgelig med de østlige præget retter ;)
Den skønne Chop Suey som vist nok er en amerikansk fortolkning af østens spise, er der masser af forskellige opskrifter på, her er endnu en som kan tilpasses lige efter smag og behag.
![]() |
Chop Suey |
Chop Suey
4 personerOlie til stegning
800 g kylling skæres i fine tynde kortere strimler
4 store spsk. oistersauce
180 g rejer
3 røde peber i fine tynde stimler
1 bk. champignon i kvarte
1 bdt. forårsløg i skrå skiver
1 god håndfuld grønne friske bønner, skåret i halve
½ bk. bønnespirer
1 ds. bambusskud
3 fed hvidløg hakkes fint
3 cm ingefær revet
3 dl. hønsebouillon
2 tsk. maizena røres med lidt vand
Salt - Kan saltes med soya
Tilberedning:
Sørg for at alt er snittet og hakket, for når man først steger, går det hurtigt.
Varme wokken godt op og steg kylling strimlerne. De tages op i en skål og blandes med oistersauce.
Alle grønsager steges, lidt efter lidt og lægges derefter op ad siderne, for derefter at stege noget nyt i bunden. Altid med god varme. Engang imellem kan det være nødvendigt at blande det hele og så op ad kanten igen, så intet brænder på.
Start med rød peber, forårsløg og champignon steges lidt efter lidt i wokken og skubbes op ad siderne.
Tilsæt de grønne bønner - op ad siderne med dem, så bambusskud.
Hvidløg ristes nu i bunden - men må endelig ikke branke.
Så blandes det med ingefær
Hæld 3 dl hønsebouillon ved og lad det koge op.
Til sidst maizena rørt i en smule vand.
Smages til med salt og serveres straks.
Kog fuldkornsnudler
Bon Appetit!
![]() |
Chop Suey |
Skal prøve den i aften,er spændt på om den smager som jeg forestiller mig.
SvarSletHar lige forladt middagsbordet ,det var en meget dejlig ret,selv min husbond der mest er til brun sovs synes at det smagte rigtig godt.nu er vi i en alder hvor vi ikke spiser så meget.jeg nedskalerede til 2prs.så har vi alligevel til 2 dage.vh
SvarSletDejligt. Tak for din skønne kommentar.
SvarSlet