torsdag den 16. oktober 2014

Æblesalat med æblevinaigrette og sprød skinke

Skøn dekorativ æblesalat



Efteråret er også lig med skønne æbler, der vokser sig store og flotte på vores træer. De sidste sidder lige nu og pynter så skønt på de halvt bare træer, som små dekorative kugler.
I foråret plantede vi 6 nye æbletræer, da haren i den foregående vinter havde spist af barken på stammen, og der var ingen af træerne, der stod til at redde. Så ærgerligt, men lært af vores fejl, har vi sat et net omkring stammerne, så det burde ikke kunne ske igen. Så vi glæder os meget til træerne bliver større, og vil yde deres bedste leveringer til os.
Vores gamle træer røre haren heldigvis ikke ved, der har i år kun været problemer med fuglene og helt vildt med hvepsene i nogle af træerne. Et net kunne holde fuglene på afstand, og en blanding af farin, en smule gær og vand i en overskåret flaske kunne tiltrække hvepsene i stor stil.

Hvepsefangere 


Vi plantede nye træer i håb om, at kunne brede vores høst over en længere periode og ville også få flere forskellige smage, så der ville være til forskellige behov, smage og lyster. Dejlig med masser af muligheder når man er lidt af en madnørd.


En skøn, lækker og dekorativ salat med æble som kan imponere de fleste:


Æblesalat med æblevinaigrette og sprød skinke


Æblesalat med æblevinaigrette og sprød skinke

4 personer

Salat:

2 røde æbler i meget fine ringe
70 g lækker dansk skinke, en spansk serrano eller en italiensk parma
50 g peccorinoost i små trekanter
1 bakke blandede babyleaves
1½ avocado i fine skiver

Æblevinagrette:

2 spsk. æbleeddike
1 spsk. honning
1 spsk. dijonsennep
2 spsk. olie


Æblerne skylles, kernehuset fjernes og skæres i tynde fine ringe
Æbleringene lægges på en bageplade med bagepapir og sætttes i ovnen i 3 timer ved 60 grader - til de er tørre

Skinken ristes enten i ovn ved 200 grader til de er gyldne eller på en tørpande. Klippes i mindre stykker
Salaten skylles og tørres i salatslynge
Skær osten i mindre trekantede stykker
Avocadoen flækkes, stenen fjernes og avocadoen skrælles, skær kødet i tynde skiver.

Salatblade i bunden
Avocadostykker over
Pynt salaten med de tørrede æbleringe, skinke og ost

Dressing blandes og det halve hældes over salaten, server resten ved siden af i en lille skål


Bon Appetit  



Ingen kommentarer:

Send en kommentar