mandag den 20. oktober 2014

Skøn "Hokkaidosalat"

Det er efterår og græskartid over lille Danmark. Græskar i brød og kager, i purér, i supper, marmelade, varme retter og selvfølgelig i salater mm.

Denne fantastiske salat blev i går tilberedt af min datter og smager ikke mindre end himmelsk. Den kan bruges til de fleste retter feks. som roastbeef, flæskesteg, hakkebøffer osv. Vi fik den serveret til kyllingedeller, sammen med den skønne spidskålsalat samt kartoffelbåde og aioli. Så skønt og nærende et måltid, som helt sikkert kan anbefales at lave dobbeltportion af, så der er til et par dage, måske endda til madpakken. 

Hemmeligheden bag frisk grønkål, så det bliver virkelige delikat er, at efter det er skyllet grundigt, tørres og rippes, hakkes det helt fint og småt, så det til forveksling ligner persille. Grønkålene kan - hvis det er store stykker, være svære at synke, da det virker tørt i munden og vil skærer lidt i halsen. Ingen rar fornemmelse. Så det hakkes altså meget fint.

Sping heller ikke over at riste nødderne. Når de ristes, vil man trække deres naturlige olier frem og det giver en skøn smag.



Skøn "Hokkaidosalat"


Skøn "Hokkaidosalat":


1 Øko hokkaido græskar 
4 stilke grønkål
1 stor håndfuld hasselnødder


Oliedressing:

2 spsk. æbleeddike
½ spsk. honning/sirup
3 spsk. god økologisk jomfru olie

En smule salt

Skyl græskarret og skær det midt over. Fjern kerner ed en ske. Skær græskarret i mundrette stykker, der svitses i lidt olie på en pande, til de begynder at blive gyldne
Køl dem af
Skyl grønkålene godt og rip dem (fjern den grove stængel, ved at rive bladgrønt af)
Hak kålene helt fint og småt, så det ligner persille 
Rist hasselnødderne på en tør pande og hak dem

Pynt et fad med grønkålene, de svitsede græskar stykker, hasselnødderne og til sidst dryppes oliedressing over.


Bon Appetit





Ingen kommentarer:

Send en kommentar