onsdag den 21. januar 2015

Smagfuld "Fiskesuppe" med hjemmebagt brød

Hvert år er vi inviteret til den skønneste nytårsfest i forbindelse med job, med bobler, jazzmusik, råhygge og til slut bliver der udleveret 1 stk. stor flot torsk. Så selvfølgelig er der torsk på menuen nytårsaften og heller ingen undtagelse i år.

Vi lavede denne fantastiske smagfyldte "Fiskesuppe", med inspiration fra magasinet MAD!


Fiskesuppe med muslinger, torsk og jomfruhummere

Fisksuppe

5-6 personer

Fond: 
Fiskeskrog fra en stor torsk ca. 800 g
2 gulerødder
1 porrer
1 løg
2 blade bladselleri
2 laurbærblade
1½ tsk. tørret timian eller frisk
1 stor dusk persille
8 peberkorn
1½ l vand

Suppe/fyld:
2 gulerødder
6 stængler bladselleri
3 fed hvidløg
1½ dl hvidvin
1 l fiskefond
Lidt olie

500 g blåmuslinger
400 g torsk
15-20 jomfruhummere

Pynt:
Persille
Citronbåde

Fond:
Gulerødder, løg, porrer og bladselleri skæres i fine skiver. Hældes i gryden
Persilledusk, laurbærblade og timian puttes ved.
Fiskeskrog befries for skind, øjne, krabber og andre (ulækre) ting :) puttes ned i gryden.
Vand hældes ved og alt bringes i kog. Der skummes et par gange.
Efter 20 min tages skroget op, det må ikke koge med yderligere, da det kan danne bitrestoffer.
Kog suppen yderligere ind så den bliver kraftigere og sies derefter. Til du syntes den er færdig - ½ time

Suppe/fyld:
Bladsellerien snittes fint
Hvidløgs skæres i i tynde skiver
Bladselleri og hvidløg svitses uden at tage farve i lidt olie
Hvidvin hældes i og bringes i kog
Fiskefond hældes ved og småsimre 5 min.
Muslinger renses
Torskefilet skæres i mundrette stykker
Muslinger sænkes forsigtig i suppen
Torsk dampes med i ca. 2-3 min
Jomfruhummere vendes i og koges op.

Server suppen straks med persille, citronbåde og flutes


Bon Appetit!


Resten af fonden kan fryses ned og gemmes 2-3 mdr.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar