tirsdag den 10. februar 2015

Spidskålsalat med mango serveret med kylling

Vi skal jo have vores daglige indtag af grønt/salater, minimum 300 g dagligt og meget gerne 600 g så vores frugt og grønt indtag i alt bliver 900 g. Det er jo noget af en mængde, så spændende opskrifter er altid kærkommen, og dem kan man vist ikke få nok af. Her er endnu en i rækken og vil mene at den egner sig som tilbehør til gris og kylling - altså til det meste af det lyse kød. 
Spidskålsalaten er lavet som nedenstående, og er blevet inspireret til denne skønne salat af Hanne K´s Verden.


Spidskålsalat med mango og 

Spidskålsalat med mango

Salat:
3/4 Spidskål
1 mango 
4 gode skiver feta
Et stort bundt purløg
En god håndfuld græskarkerner

Dressing:
4 spsk. olie
1½ spsk. æbledikke  
1 spsk. honning
1 rød chili peber hakkes fint
Lidt salt
Dressingen røres sammen


Kål snittes meget fint, puttes i skål  og krammes med hænderne
Purløg klippes/snittes i fine stykker
Mango skæres i tern
Feta skæres i tern
Græskarkerner steges på pande i 2 spsk. olie til de begynder at poppe svagt, de tages fra varmen, der drysses lidt salt på, og afkøles
Det hele blandes sammen og dressingen blandes i til sidst  


Salaten serveres evt. sammen med kylling


Kartoflerne er prikket med gaffel, vendt i olie, timian og rosmarin. Steges i ildfast fad i ovn til de er gyldne ca. 1 time. Krydres med lidt groft salt.
I ovnen ved kartoflernes side stod kyllingoverlår krydret med lakridssalt også i ovnfastfad. Saftigt og godt med sprødt skind.
Dertil en dressing med lidt krydderi og hvidløg.


Bon Appetit!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar