Lige nu er appelsinmarmelade en af mine aller største favoritter. Uhmmmm den smager ikke mindre end guddommeligt, noget så uimodståeligt.
I Italien bruges den meget til daggammelt ristet brød. Men den er da også at fortrække oven på/til ost, måske til morgenbollen, middag og ja - når du er sulten for sjov.
![]() |
Italiensk appelsinmarmelade |
Skøn italiensk appelsinmarmelade
650 g appelsinkødSkal fra 2 appelsiner
2 gulerødder hakkes fint
350 g sukker (helt afhængig af hvor søde appelsinerne er)
½ vanillestang + kornene herfra
½ liter vand
1-2 breve øko melatin
Skal høvles af appelsinerne - dog kun det orange
Appelsin pilles og kødet skæres ud i mindre stykker
Gulerødder hakkes rigtig fint
Sukker (gem ½ dl), vand og vanille hældes sammen og blandes med appelsiner og gulerødder
Alt, dog ikke melatin simre i 4 til 5 timer. Røres i engang imellem.
Vanillestang tages op
Sukker og melatin blandes og røres/piskes i marmeladen.
Koger yderligere et par minutter.
Hældes på rengjorte kogte glas, skyllet i cognac.
Bon Appetit!
½ vanillestang + kornene herfra
½ liter vand
1-2 breve øko melatin
Skal høvles af appelsinerne - dog kun det orange
Appelsin pilles og kødet skæres ud i mindre stykker
Gulerødder hakkes rigtig fint
Sukker (gem ½ dl), vand og vanille hældes sammen og blandes med appelsiner og gulerødder
Alt, dog ikke melatin simre i 4 til 5 timer. Røres i engang imellem.
Vanillestang tages op
Sukker og melatin blandes og røres/piskes i marmeladen.
Koger yderligere et par minutter.
Hældes på rengjorte kogte glas, skyllet i cognac.
Bon Appetit!
Hvor meget sukker skal der i
SvarSletHvor meget sukker skal der i??
SvarSletUhhhh en vigtig detalje. Tak, det er rettet. Smag det til, det er afhængig af hvor søde appelsinerne er.
SvarSlet