lørdag den 18. april 2015

Majsbrød 3 stk.

Duften spreder sig og råhyggen vil ingen ende tage, når der er nyt bagværk i køkkenet.
Et nyt franskbrød eller retter sagt - super skønt majsbrød er lavet. Dejlig svampet på den gode måde, sundt og nærende. Familien mente, at det nok var det bedste indtil dato.


Super lækre majsbrød




Majsbrød 


8 dl + 3 dl vand
10 g gær
1 spsk. honning
100 g havregryn
40 g sesam
40 hørfrø
300 g grahamsmel
1000 g hvedemel
1 ds. majs
1 stor gulerod
20 salt

Hæld 3 dl vand + majs i en blender og blend.
Gulerod rives fint på rivejernet
Rør alt sammen - dog ikke saltet. Røres på røremaskine i 12 min. tilsæt salt og rør yderligere 2 min.
Hæver 1 time
Dejen tages ud på bordet og dejen strækkes ind over sig selv, hele vejen rundt. Gentag dette 3 gange med ca. ½-1 times mellemrum
Dejen hældes ud på et let melstrøget bord. Deles i 3 og og hver enkelte brød samles ved første at tage den lange led over hinanden, dernæst den korte, brug derefter håndsiden til at forme brødet. Det skal vist vises :)
Brødet lægges i en brødform og hæver 1,5 time
Varm ovn op på 250 grader, med en bageplade nederst i bunden
Sæt brødene ind på nederste rille og hæld ½ dl vand på bageplanden i bunden og luk hurtigt ovndøren.
Bages ved 220 grader i ½ time eller til de er gyldne på nederste rille.


Bon Appetit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar