torsdag den 16. april 2015

Super lækre fuldkornsboller




Hjemmebag er bare fantastisk. Disse boller egner sig fortrinligt til morgenboller. Smagen er fantastisk og man bliver stærkt afhængig. Her bages altid en stor portion, fryses ned og derefter kan de fra frost, varmes op i ovn og du har hurtigt friskt hjemmebag.


Dobbelt portion fuldkornsboller


Fuldkornsboller

8 g gær
500 g vand
1 dl cultura
130 g femkornsblanding
100 g rugmel
200 g fuldkornshvede
400 g hvedemel evt. italiensk min. 13% protein
8 g god salt

Gæren smuldres i vandet. Put resten af ingredienserne i, men ikke saltet, rør på maskine først på min. hastighed og siden med fuldknald - til dejen slipper siderne og bunden. Ca. 13 min. Tilsæt salt og rør yderligere 2 min

Lad den lidt våde dej hæve natten over et køligt sted med plast over. (En pose som er klippet over og med et elastik omkring.)

Med 2 skeer former du boller som sættes på bageplade med bagepapir. Eller man kan som her hælde dejen ud på et let meldrysset bord og skære boller ud med en dejskraber og måske forme dem med en let hånd og sættes på bageplade med bagepapir. S
om stykker i forskellige former ser de også rigtig fine og professionelle ud.

Hæver yderligere ½-1 time. Her sættes de altid til hævning i ovnen med lyset tændt, med en bageplade nederst, hvori der hældes lidt kogende vand som kan give lidt damp. Tages ud og pensles med vand og drysses med ruggryn, sesam, birkes eller evt. med den skønne "Drys til brusebadsboller" fra Aurion.

Bages i en forvarmet ovn ved 225 grader i midten 15 min eller til de er gyldne. Husk at varme ovnen godt op og lad en bageplade i bunden af ovnen blive meget hed. Når bollerne sættes i ovnen hælder du ½ dl vand i bradepanden og lukker hurtigt. Bollerne vil så hæve op på damp og giver en flot skorpe og et bedre hævning.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar