Rabarbersæsonen er også for alvor skudt igang og de flotte røde stængler er klar til høst. Rabarbermarmeladen hører til forårssæsonen ligesom jordbær med fløde hører til sommer og risengrøden til jul.
Nedenunder er der den lækreste opskrift på marmeladen, du bare bliver nødt til at få afprøvet. Den smager så vildt lækkert, og du vil måske ligesom jeg blive afhængig, og glæde dig til år efter år at få den lavet.
![]() |
Rabarber klar til marmelade |
Rabarberen er let at høste. Det gøres lettest ved at hive/lirke hele stænglen nede fra bunden, så hele rabarberfoden kommer med - altså ikke noget med at skære dem af.
Det store flotte blad hakkes af foroven, skylles, og den røde/grønne stængel er herefter klar til brug.
Rabarbermarmelade som smager ikke mindre end rabarbertastisk
😍😍😍
Rabarbermarmelade med vanille, orange og stjerneanis
1100 g rabarber skåret i ½-1 cm stykker
450 g sukker
1½ stang vanille + vanillekorn heraf
1 appelsin usprøjtet, saft + fintrevet skal
1 stjerneanis, mortet
Halver vanillestangen på langs og skrab kornene ud. Bland kornene med ½ kop af sukkeret. Så fordeles vanillen bedre og ligger ikke i klumper.
Alt puttes i en skål, også de tomme vanillestængler, blandes sammen og sættes i køleskab, hvor blandingen står og trækker natten over.
Blandingen hældes i en gryde og koger sagte i ca. 15 - 20 min. Røres ind imellem med lethånd, så det ikke smatter helt ud. Vanillestænglerne fjernes,
![]() |
Rabarber koges sagte |
og herefter hældes marmeladen på rengjorte kogte glas, skyllet/gurglet i cognac.
Glassene lukkes og herligheden opbevares på køl.
![]() |
Rabarbertastiskmarmelade |
Tips:
Kan med stor fordel serveres til ost.
Marmeladen smager også fantastisk alene på en ristet skive brød evt. med smør.
Kan servers i trifli, til dessert evt. med fløde, skyr, hk. nødder og makroner
osv. osv. osv
Ingen kommentarer:
Send en kommentar