Pizza er helt og aldeles en skøn ret. Elsker det i alle sine former, med forskellige smage og forskellige bunde.
Denne gang blev det til en skøn sag, hvor dejen er startet med en fordej, og derefter igen rørt på maskine. Fyldet bestod af tomatsauce, mozzarella, lufttørret skinke, ruccola og parmesan. Nøj - hvor er det en god blanding.
Beregn 1 pizza pr. person + salat og måske et stort glas rødvin eller en skøn kølig øl. Skulle der være noget tilbage, smager det skønt dagen efter.
Sprøde fuldkorns pizza med lufttørret skinke, ruccola og parmesan
Dej
4 stk.
8 g gær
3 1/2 dl vand
150 g grahamsmel eller anden fuldkornsmel
115 g durummel
1/4 dl olivenolie
Rør det godt sammen og lad dejen arbejde godt, et lunt sted, i en skål med tæt siddende plast over i et par timer. Vi har nogle varmerør der fungere fantastiske til formålet, men det kunne også være i ovnen med lyset tændt.
8 g gær
3 1/2 dl vand
150 g grahamsmel eller anden fuldkornsmel
115 g durummel
1/4 dl olivenolie
Rør det godt sammen og lad dejen arbejde godt, et lunt sted, i en skål med tæt siddende plast over i et par timer. Vi har nogle varmerør der fungere fantastiske til formålet, men det kunne også være i ovnen med lyset tændt.
Når dejen er godt i gang - det bobler godt - røres der yderligere med
200 g hvedemel eller endnu bedre italiensk Tipo 00
1 spsk. groft salt
200 g hvedemel eller endnu bedre italiensk Tipo 00
1 spsk. groft salt
Dejen røres godt på maskine
Deles i 4 boller og hæver 30 min. under plast på et let melstrøget bordet. Herefter er de klar til udrulning - igen på et let melstrøget bord
Deles i 4 boller og hæver 30 min. under plast på et let melstrøget bordet. Herefter er de klar til udrulning - igen på et let melstrøget bord
Tomatsovs
1 ds. fl. tomater
1 løg
3 fed hvidløg
1½ tsk. salt
2 tsk. oregano
Hak løg og hvidløg fint og svits dem let i en gryde
Tilsæt fl. tomater
Lad det hele koge godt op under omrøring og derefter stå og simrer under låg ½ - 1 time, smages til med krydderier
5 pk. lufttørret italiensk eller spansk skinke
1 bk. ruccola
Et godt stykke parmesan rives
Del nu dejen i 4 stykker og rul ud til en diameter på ca. 35 cm
Sættes på bagepapir
Fordel tomatsovs, derefter mozzarella og skinke på pizzabunden
To plader sættes samlet oven på hinanden og varmes godt op inde i ovnen
Bages i en hed ovn ved 235 grader i 15 - 20 min . til den er gylden
Fordel ruccola og parmesan over
Serveres med en skøn enkel salat.
Evt. fint snittet hvidkål, fintsnittet broccoli og forårsløg. Super let at få det ultratyndt med et mandolinjern. Hertil en
Mormordressing:
1 dl. fløde
saft af 1/2 citron
En smule rørsukker
Røres sammen og sættes på køl, så dressingen sætter sig og bliver tykkere
Bon Appetit!
Tips:
Varm ovnen op på 250 grader og skru ned på 235 grader. Saml to bradepander eller en pizzasten og lad den blive hed i ovnen, og lad pizzaen glide fra bagepapiret over på de hede plader.
1 løg
3 fed hvidløg
1½ tsk. salt
2 tsk. oregano
Hak løg og hvidløg fint og svits dem let i en gryde
Tilsæt fl. tomater
Lad det hele koge godt op under omrøring og derefter stå og simrer under låg ½ - 1 time, smages til med krydderier
Pizzafyld
2 pk. mozzarella skæres i tynde skiver5 pk. lufttørret italiensk eller spansk skinke
1 bk. ruccola
Et godt stykke parmesan rives
Del nu dejen i 4 stykker og rul ud til en diameter på ca. 35 cm
Sættes på bagepapir
Fordel tomatsovs, derefter mozzarella og skinke på pizzabunden
To plader sættes samlet oven på hinanden og varmes godt op inde i ovnen
Bages i en hed ovn ved 235 grader i 15 - 20 min . til den er gylden
Fordel ruccola og parmesan over
Salat
Serveres med en skøn enkel salat.
Evt. fint snittet hvidkål, fintsnittet broccoli og forårsløg. Super let at få det ultratyndt med et mandolinjern. Hertil en
Mormordressing:
1 dl. fløde
saft af 1/2 citron
En smule rørsukker
Røres sammen og sættes på køl, så dressingen sætter sig og bliver tykkere
Bon Appetit!
Tips:
Varm ovnen op på 250 grader og skru ned på 235 grader. Saml to bradepander eller en pizzasten og lad den blive hed i ovnen, og lad pizzaen glide fra bagepapiret over på de hede plader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar