fredag den 31. juli 2015

Roastbeef på bund af grillet hjertesalat, ærter, mynte og skøn spicey dressing i en harmoni af chili, løg og lime



En virkelig skøn ret, med mange af de dansk sæsonvarer og med masser af smag. En sommerret som man med stolthed kan servere, når der skal være fest, eller måske blot et festligt måltid, hvis der skal råhygges.
Den opmærksomme læser vil se at der er pyntet med ruccolabælge, tomater og de sjove jungleagurker altsammen egenavl.
Er blevet inspireret til retten af Heibergs Grillhits, som er en fantastisk bog med en markant anderledes opbygning af dressinger, som ofte giver det fantastiske slutresultat.
Her er hvordan jeg har fortolket den/det


Roatbeef af dansk kødkvæg, slagtet og opskåret i Danmark :))))

Roatbeef på bund af grillet hjertesalat, ærter og mynte, med skøn spicey dressing i en harmoni af chili, løg og lime 


6 personer

Flødekartofler:
1½ kg kartofler, skrælles og skæres i tynde skiver evt. på mandolinjern
1 løg skæres i tynde skiver evt. på mandolinjern
½ l. fløde
Krydres med 1 spsk. salt og 1 tsk. revet muskat

Kartofler og løg ligges taglagt
Krydres imellem lagene med salt og muskat
Til sidst hældes fløde ved
I ovn ved 180 grader ca. 1 time, til de er blevet let gyldne

Roatbeef: 

1 stor roastbeef dumpes i kogende vand og koger 20 min. Tages op på slaget.
Steges i smør på alle sider, så der er stegeflade hele vejen rundt
Krydres rigtig godt med groft salt og nykværnet peber
Lægges til hvile indpakket i stanniol
Skæres ud lige inden servering

Salat:

½ pose ærter bælges
1 stor håndfuld salat fra haven, hives over på ægte italiener manére i mindre stykker
1 stor håndfuld mynte
4-6 hjertesalat skåret igennem til kvarte, pensles på snitfladen med olie og grilles
1 bdt. forårsløg skåret på skrå i skiver

Spicy dressing:

1 stort løg, skæres i meget fine små tern
1 rød chili stærk, skæres i meget fine små tern
4 spsk fishsauce
Saft af 2 lime
2 spsk. honning eller rørsukker
Groft salt
Nykværnet peber

Dressingen blandes og smages til evt. med mere syre eller mere sødt, måske mere chili



Salat blandes på et stort fad
Kød skæres ud og lægges over
Spicey dressing fordeles over kødet

Flødekartofler og evt. flute og hvidløgssmør serveres til


Skønne flødekartofler er altid et hit



Bon Appetit








Ingen kommentarer:

Send en kommentar