Lige nu bugner det med de danske blomkål på supermarkedets hylder. De smager så fint og er så lækre rå og kan sagtens spises lige som de er. Med en god krydret olie/dressing og hvad du ellers har i skabet/haven, kan det kun blive godt.
Blomkålssalat
4 personer
1 halvt blomkål skåret i mindre buketter (Brug også stokken)
1 bdt. radisser skåret i halve
1 rødt æble skåret i fine tern
vendt i
3 - 4 spsk. citronsaft
1 bladselleri skåret i fine tern
1 håndfuld finthakket persille
Dressing:
2 spsk. sesamolie
1 spsk. fisksauce
1-2 spsk. lækker olivenolie
½ rød chili en temmelig stærk sag
Blandes med 30 hasselnødder ristet på pande og hakket fint
Her serveret sammen med grillet kylling, kartofler, tzatziki med agurk fra drivhuset og en fantastisk lækker hvidvin.
Marineret kylling
5 stk kyllingbryst
Saft og skræl fra 1 citron
½ dl olivenolie
2 spsk. samba oelek
2 spsk. soya
Lad kyllingen marineres gerne 1 dag/døgn, men et par timer er også okay
Kylling grilles til den har en kernetemperatur på 80 grader
Bon Appetit!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar