søndag den 2. august 2015

Jordbærtærte med marcipanbund, chokolade og ribsgele

Jordbærtærte hører sommeren til, og man kan lige nå det, hvis det skal være med danske bær.
Her er dej til 2 tærter. De kan fryses som rå, og hurtigt kan man tilberede en skøn tærte. Man kan også lave dejen, dele den op til kun en tærte med 4/6 dele og så lave pynt gitter, hjerter, stjerner eller lign. til at ligge ovenpå med den anden del af dejen af den resterende 2/6 dele

Jordbærtærte - for two 





 Mørdej:

280g mel
90 flourmelis
150 smør
1 æg

Rør dejen på magimix. Læg den på køl ½ times tid.
Rul dejen ud  og læg den i en 24 cm form. Måske den lige skal have lidt hjælp til at gøre kanterne fine og glatte. Prikkes godt med en gaffel
Kan fryses ned sådanne, ellers gå blot videre til "marcipanmassen", så behøver den ikke at blive bagt i ovnene først

Bages i ovn ved 200 grader i 10 min. men kun hvis den er frossen






Mazarinmasse:

150 g marcipan
100 g blødt smør
150 g rørsukker
2 æg
50 g hvedemel
kornene fra ½ stang vanille
Lidt af sukkeret og vanillekorn blandes sammen. 
Marcipan, vanille og alt sukkeret æltes sammen og derefter tilsættes det bløde smør lidt ad gangen. 
Pisk æggene i et ad gangen og tilsæt melet 

Massen fordeles over mørdejen og bages i ovn ved 180 grader i 30 min., eller til der ikke hænger noget i, når den stikkes med gaffel.


100 g god chokolade 

hakkes og puttes over den varme tærte, smøres ud fordelt ligeligt med en pensel.


Creme:

5 dl mælk
5 æggeblommer eller 3 æg
2 spsk. maizena
1/4 tsk. salt
150 g sukker
Vanillekorn fra 1 stang samt vanillestangen

Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud. Mælken koges op med vanillestangen og vanillekorn. Resten af ingredienserne piskes sammen og vendes i mælken. Kog op igen under omrøring og lad det derefter afkøle. Fjern vanillestagen.

Kagecreme fordeles ligeligt over kagen


500 g Jordbær,

halveres, hvis de er store og fordeles på kagen



1 lille glas gele 

Til slut hældes lun ribsgele over kagen. 
Gelen varmes op til kogepunktet og røres/blandes med 2 blade udblødte husblas.
Sæt kagen på køl.

Kagen serveres når gelen er stivnet.


Kagen bliver bedre af at sætte sig, så lav den blot dagen før. Vi spiser den også de næste dage, hvor den bare bliver bedre og bedre i smagen.


Jordbærtærte 



Bon Appetit


Tips: 
Man kan bruge forskellige bær, hindbær, solbær, blåbær, ribs osv. evt også frosne. Hæld blot gele ovenpå de frosne bær, så holdes der på væden. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar