søndag den 18. oktober 2015

Tun i skøn forening med edamebønner, lime og wasabicreme



Blev opfordret til at lave en ret med den skønne John West tun. Det der tiltaler mig med John West tun er, at der lægges stor vægt på bærerdygtighed, og selvfølgelig at det er nogle rigtig flotte lyse stykker kød i hver dåse, som smager skønt, og ikke kød som er mast til ugenkendelighed.

Har tænkt og tænkt og kom frem til denne skønne smagfulde salat, der passer sig fantastisk, som en festlig forret, til frokost og brunch, og måske kan evt. rester bruges, som det skønneste input til madpakken.
Der er brugt en masse af de skønne nyhøstede danske efterårsafgrøder som bladselleri, spidskål, agurk, chili og  æble.
Den er sund, nærende og fint sammensat af forskellige smagselementer, der gør den spicey og med masser af smag. Den bør absolut afprøves......


Forret med John West tun



Tun i skøn forening med edamebønner, lime og wasabicreme


4 personer


1 ds. John West tun i vand
2 spsk. sesamolie
2 spsk. sesamfrø
1 rød alm. chili eller 1/4 habanero skåret i små meget fine tern
1/4 fintsnittet spidskål
1 æble skåret i tern
150 g edamebønner
½ stang bladselleri skåret i fine skiver
½ lime, saften heraf
1 dl. cremefraiche
2 tsk. wasabi
½ tsk groft salt

Pynt

4 små finthakket drueagurker
½ lime i  4 både


Fremgangsmåde:


Snit spidskålet meget fint evt. på mandolinjernet

Hæld sesamolie på en pande sammen med sesamfrø og rist til de er ganske let gyldne
Chili blandes i sesamblandingen og svites med et kort øjeblik

Bland i en skål den fint snittet spidskål med bladselleri, æble, edamebønner og sesamblandingen.

Creme fraiche smages til med wasabi og salt og røres sammen

Anret spidskålsalat på 4 tallerkener
Ca. 4 tsk. wasabicreme fordeles over hver anretning
Tun fordeles
Retten pyntes med den finthakket drueagurk og lime i både


Kan evt. serveres med flutes og et godt glas øl


Bon Appetit!










Ingen kommentarer:

Send en kommentar