tirsdag den 7. februar 2017

Smagfuld pastaret med skinke og porrer

Nu er vi så heldige at der er kommet et lille barnebarn og hvad skal sådanne en lille størrelse så have?Selvfølgelig noget italiensk.... noget der tygges let... f.eks. pasta og måske med porrer fra haven og måske noget fløde. Men hvor finder man lige sådanne en skøn ret? Selvfølgelig man slår op på nettet, bliver lykkelig inspireret, for her var lige hvad jeg søgte. Mums det smagte godt og det tager ingen tid at lave. Men for at få sådanne en styk lækkert skinke dertil, måtte der investeres i en sag på 1,1 kg, men okay så er der også til et måltid mere.
Der er rettet lidt hist og her i opskriften for at få lidt flere grønsager i. Ellers en virkelig lækker smagfuld pastaret inspireret fra Måltid, som fortjener at blive lavet igen og igen :)



Smagfuld pastaret med skinke og porrer 


Smagfuld pastaret med skinke og porrer


2 løg
2 store porrer
½ squash
2 spsk. olivenolie
400 g skinke i tern
1½ - 2 dl piskefløde
3 dl mælk
5 æg
3 tsk. tørret timian
1 bdt. persille - måske er du så heldig at dit også er fra haven :)
Et godt drys frisk kværnet peber
½ tsk.salt
½ tsk. muskatnød
3 dl. revet mozarella ost

450 g fuldkornspasta penne

Sådanne gør du:


Porren renses og og skæres ud i tynde ringe
Pil løg og skær det ud i tern.
Squash skæres ud i fine tern. (kan undværes)
På en pande med en smule olie, steges porrer og løg til det falder let sammen.
Bland skinketern, pasta, og porrer/løg blandingen sammen.
Hæld blandingen i en smurt form 20 x 30 cm.
Æg piskes sammen i en skål og blandes med fløde, mælk, timian, ½ tsk salt, et godt drys peber, ½ tsk. muskatnød. Æggeblandingen fordeles over retten.
Hakket persille drysses over
Revet ost drysses over

Bages ca. 30 min. i midten af ovnen.

Pastaen koges efter anvisning på pakken.

Serveres med ærter, en frisk salat og meget gerne flutes med hvidløgssmør.


Bon Appetit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar